Monthly Archives: Říjen 2023

Na kolech kolem Labe

O víkendu 13.-15.10. dobrovolníci z Opři s dalšími dětmi z našeho domova vyrazili na stezky kolem Labe. V sobotu si udělali výlet přes Čelákovice, Káraný, kde se stavili na oběd a kde je nakonec zastihl déšť.  V neděli vyrazili na Lhotu a poté dále pokračovali na Hlavenec.  Děti si víkend moc užily a už se těší na další akce s tímto spolkem.


Cyklovíkend s Opři se

Minulý víkend (6.-8.10.2023) dobrovolníci z Opři se vyrazili s holkami z našeho domova na kola. Počasí jim nakonec dopřálo na kolách jen sobotní výlet, kdy se ze Staré Boleslavi vypravili do Čelákovic, kde si dali oběd, a pak pokračovali přes Káraný na Hlavenec, odkud se přes lesní stezky vrátili zpět. Celkem holky ujely poctivých 30 km. V neděli se kvůli nepřízni počasí vypravili na
Číst více »


Doučování Ma a AJ

Náš Dětský domov hledá dobrovolníky, kteří by doučovali naše děti matematiku a angličtinu. Pokud máte o doučování zájem, obracejte se na paní ředitelku Elenu Demianovou. Moc děkujeme!!!!


Učení cirkusem

Od 25. září u nás v domově začal probíhat nový projekt tzv. Učení cirkusem nebo také „Happy Brain“, což je projekt financovaný z grantu Ministerstva Kultury a má pomocí cirkusových prvků dětem pomáhat rozvíjet různé oblasti – trpělivost, koordinaci, usměrňování emocí, volní vlastnosti, atd. (více o projektu viz. Projekty). V našem domově byly zapojeny 4 děti, kterým se každé pondělí věnuje pan Robert Janč.
Číst více »


Dětský duatlon

Na pozvání T. Slavaty jsme se zúčastnili Dětského duatlonu (běh a jízda na kole dle věkových kategorií) ve Velkých Přílepech. Krásná místa ve svých věkových kategoriích obsadili: 1. místo K. Hypšová a S. Vavreková, 2. místo M.Hypšová a V. Maternová, J. Ondič; 3.místo Z. Lopauer, L. Svitáková. Děti se s vervou pustily do závodění. Děkujeme organizátorům za hezky provedenou akci.