Monthly Archives: Srpen 2013

Programová akce – návštěva koupaliště

Poslední den, kdy se losoval program, byl čtvrtek. Děti z klobouku vytáhly návštěvu místního koupaliště. Sbalili jsme si jídlo na celý den a přesunuli jsme se na koupaliště. Děti řádily ve vodě, klouzaly se na tobogánu i skluzavce, skákaly do vody z třímetrové věže, dováděly i na hřištích. Dětem se i dnešní den líbil.


Programová akce – stanování na zahradě

Ve středu nám osud předurčil kempování na zahradě. Během odpoledne jsme tedy rozbalili stany a spacáky a přenocovali jsme na zahradě. Večer jsme strávili u táboráku, kde jsme si opekly i buřty. Dětem se kempování tak líbilo, že si chtěly přidat ještě jednu noc navíc. Ze stanů jsme je nemohli dostat.


Programová akce – Cyklovýlet do Dolánek

V úterý byl vylosován výlet na kolech do blízkých Dolánek. S naší nejmenší cyklistkou to byl pěkně dlouhý a docela i náročný výlet, ale nakonec jsme celou cestu zvládli bez problémů. Během cesty jsme se zastavili i na limonádu a nějaké dobroty a podívali jsme se v Dolánkách na prasátka. Počasí nám přálo a všichni jsme si výlet užívali.


Programová akce – ZOO Praha

V neděli, po sobotní slavnosti, jsme zase vše uklízeli a měli jsme jinak odpočinkový den na zahradě s koupáním v bazénu. V pondělí se už však opět losovalo a i přes deštivé počasí jsme vyjeli do pražské ZOO. Počasí nám nepřálo, ale i tak jsme stihli projít velkou část zahrady. Děti si to velice užívaly i v dešti, byly nadšené ze všech zvířátek.


Programová akce – Zahradní slavnost

Pátek jsme věnovali přípravě na Zahradní slavnost, která se měla následující den konat. Připravovali jsme stoly, pekli jsme koláče, probíhaly poslední úpravy na zahradě. A v sobotu nastala dlouho očekávaná akce – Zahradní slavnost, kdy byli pozvání současní i bývalí zaměstnanci a děti, které tu nyní žijí a které tu žily dříve. Na slavnosti nechyběla ani živá hudba. Na zahradě dětského domova se sešlo
Číst více »