Monthly Archives: Listopad 2013

Holky v akci, tvoření pro jarmark

Kluci se pustili do vaření a pečení v minulých týdnech a děvčatům bylo trochu líto, že ony nic nedělají. Dívky si chtěly také vyzkoušet práci v kuchyni a samy něco uvařit. Zvolily si přípravu bramboráků k večeři. Děvčat bylo o víkendu málo, proto se do vaření zapojili i chlapci. Práce jim šla od ruky a na večeři jsme si všichni pochutnali.


Tvoření na vánoční jarmark

Studenti z 3. ročníku kralupského gymnázia chystají pro naše děti i veřejnost předvánoční jarmark s bohatým programem. Výtěžek z jarmarku půjde do dětského domova. Pro tento jarmark jsme s dětmi začaly vyrábět barevné perníčky a ozdoby z vizovického těsta. Dětem šla práce od ruky, moc je to bavilo a výrobky se jim povedly.


Pečení koláčů

Děti se rozhodly, že si tentokrát upečou sladkou svačinu – koláče. Moc se jim líbí vaření a pečení. Nejenže je to baví, ale ještě si na svých výtvorech mohou pak pochutnat.


Kluci v akci 2 – lívance

Kluci pokračovali ve svém kuchařském zdokonalování – připravili pro celý domov k večeři lívance na trojí způsob. Jeden druh byl s jablečným pyré a se skořicí, druhý druh byl politý jogurtem, třetí byl klasicky s marmeládou a šlehačkou. K večeři se podával i mléčný koktejl.